Revitlog

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

14 Nokvorst maken

E-mail Afdrukken
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Nu hebben we wel een dak maar een dak zonder nokvorsten is geen compleet dak. Ik ben de nokvorsten niet als een standaard onderdeel tegengekomen. Dus ben ik maar aan de gang gegaan met het maken van een familie nokvorsten. Deze zou je gewoon van een halve cilinder kunnen maken met variabele lengte met een arcering voor de verschillende pannen. Ik wilde echter onderzoeken of het ook mogelijk was om taps toelopende pan te maken die zichzelf afhankelijk van de lengte kan repeteren.
Ik heb via een solid blend eerst een dakpan familie gemaakt. Deze familie is vervolgens in de nokvorst familie geplaatst met een repetitie formule.
Helaas heb ik de pan en nokvorst als een geric model moeten aanmaken. Dit omdat er geen losse Roof families kunnen worden aangemaakt. Misschien weet iemand anders hier een oplossing voor.
De nokvorst familie is hier te downloaden.  

 

De werking van de familie is vrij eenvoudig. Laad de familie in je project. Sleep de de nokvorsten vanuit de project browser naar de dakplattegrond. Je kan de nokvorsten vinden onder families, generic models, nokvorsten, nokvorsten. Wijzig de rotatie en hoogten (doorsnede).
Bij de properties van de nokvorsten vind je onder dimensions een parameter lengte. Vul hier de lengte in van de nok. De familie zal dan zelf het aantal nokvorsten aanpassen.

 

Deze familie werkt alleen voor een horizontale nok. Hoe je een eigen familie kan aanmaken voor een hoekkeper kom ik snel op terug.

Reacties

You must javascript enabled to use this form

je hoeft hem niet te plaatsen vanuit je project browser kan ook via component :) minder zoeken en werkt het zelfde. verder prima fam.
volgens mij kun je er inderdaad niks anders van maken dan generic model. daar heb ik ook last van dat je een fam wil onderbrengen onder walls oid en daar kun je niks voor maken :(
bedankt verder :)

DLC

Gemaakt door Duke Cermak, op dinsdag, 21 april 2009 om 11:27

 1 
Pagina 1 van 1 ( 1 Reacties )
©2007 MosCom

Je bent niet geauthoriseerd om reacties achter te laten - Eerst aanmelden a.u.b.
Laatst aangepast ( dinsdag, 11 november 2008 21:39 )  

Sitemap