Revitlog

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Revit Log Log's 2008 Log's april 2008 09 Kozijn maken deel 3

09 Kozijn maken deel 3

E-mail Afdrukken
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 

Het gat dat we gaan maken moet ergens aan hangen. Hiervoor maken we de Reference "plane exterior" actief. Dit doen we door op de knop "Plane" te drukken en daarna "Referance plane exterior" te kiezen.

 

Nu moet er een view gekozen worden die geschikt is om in te tekenen met de gekozen plane. We kiezen voor "Elevation Exterior". En druk op "Open view".
Nu gaan we een void sweep maken. Druk op de knop zoals deze in onderstaad figuur is weergegeven. 

 

Start nu "Sketch 2D path"  

 

Schets de lijn volgens onderstaande afbeelding. 

 

Nu gaan we met de functie "Align" de lijn koppelen aan de Planes. 

 

Selecteer eerst de linker vertikale Plane (herkenbaar aan de streeplijn) en daarna het uiteinde van de path lijn. Klik vervolgens op het hangslotje om deze koppeling op slot te zetten. 

 

Herhaal deze handeling voor de rechter zijde.
Vervolgens selecteer je de onderste horizontale Plane en daarna de path lijn op de lijn zelf. 

 

Sluit het slotje. en Klik op "Finish Path" links in het sketch menu.

Nu moeten we het linker aanzicht actief maken. Dit doen we in de Project Browser in de groep Views, Elevations, Left.
Nu kiezen we het menu "sketch" voor "Profile". Klik nu op de knop Edit in de Optionsbar (Selecteer Profile "by Sketch") Schets nu de vorm zoals in de figuur hier onder. (In Revit 2010 kies je eerst de knop Select profile. Bij profile selecteer je By Sketch. Klik daarna op de knop Edit Profile) 

 

Maak nu een maatlijn volgens onderstaan figuur door op de refplane Voorzijde kozijn te klikken en op de gemaatvoerde lijn van het profiel. 

 

Selecteer nu de gemaatvoerde lijn van het profielfiguur en klik daarna op de maat 174 en wijzig deze naar 50. Selecteer nu de maat 50 opnieuw en klik nu op het slotje onder de maatlijn. Doe dit ook voor de 2e maatlijn in de onderstaande figuur. 

 

Nu gaan we met de functie Align de profiellijnen koppelen aan de buitenzijde van de wand en de twee Plane lijnen onder en boven. Selecteer eerst de buitenzijde van de wand of een Plane en daarna de te koppelen lijn. Vergeet niet het slotje te sluiten. 

 

Als je de buitenzijde van de wanden wilt selecteren dan moet eerst weer de Prefer op "wall Faces" gezet worden. 

 

Het resultaat moet er dan zo uitzien. De slotjes kan je beeld krijgen door een lijn van het profielfiguur aan te klikken.
Klik nu op "Finish profile" en op "Finisch Sweep".

Nu komt nog een belangrijke stap. Op dit moment doet de void nog helemaal niets. We moeten deze eerst nog koppelen met de muur. 

 

Klik op de knop "Cut Geometry" Selecteer nu de wand en daarna de void. Op dit moment wordt het gat gemaakt in de muur. Bekijk het resultaat in 3D.

 

De volgende keer gaan we de kozijnprofielen maken. 

Naar deel 4

Reacties

You must javascript enabled to use this form

Hallo,

Ten eerste mijn complimenten over deze site en wat u allemaal aanbiedt, heb al veel geprobeerd en het meeste kom ik ook uit. Maar ik loop telkens vast bij 'cut geometry'. Ik heb de profiel lijnen ruim om de wand getekend, daarna de align functie gebruikt en ervoor gezorgt dat de maten overeenkomen met uw tekening.
Ga ik vervolgens Cut geometry uitvoeren komt er een melding met 'a famlly cannot have a cut and a opening in the same host', ik heb hierbij eerst op de wand geklkt en vervolgens op het kozijn. heb het verscheidende malen geprobeerd, maar blijf hier telkens steken. Weet uw toevallig hoe dit komt?
Ik Gebruik revit architecture 2010 en wil zelf een kozijn maken met ander formaat profielen(67x114).

Met vriendelijke groet,

Bjorn Wolters

Gemaakt door B. Wolters, op woensdag, 04 november 2009 om 18:29

In deel twee staat het volgende:

In deze template is een standaard opening opgenomen. Deze openen is een recht gat door de wand zonder dat je hier een profiel aan kan geven. Helaas is het niet mogelijk een standaard gat en een Void Form te combineren. Een Void is een massa die je ergens vanaf laat trekken. Omdat het in een kozijnen toch vaak voorkomt dat er wel een profiel in het gat zit gaan we de standaard opening weghalen. deze kan je vinden door de muiscursor over de randen van het gat te bewegen. Met de Tabtoets kan je wisselen tussen verschillende onderdelen als er meer dan één element op een bepaalde plek aanwezig is.
Voordat we het gat gaan maken trekken we eerst een RefPlane door de muur die de voorkant van het kozijn moet gaan begrenzen.

Je kan het beste de standaard opening weghalen in een gevelaanzicht. Hier is het eenvoudiger om de opening te selecteren.
Succes.

Gemaakt door Administrator, op donderdag, 05 november 2009 om 21:22

hee top site leer zo een beetje met meer van Revit Ik werk nu met 2012
volg netjes jouw beschrijving alleen zit alles net iets anders met 2012 maar na wat zoeken vind ik het wel
Alleen als ik bovenstaande volg krijg ik het profiel in hidden line niet te zien wel in wire frame
Wat heb ik verkeerd gedaan

Groet Ferdinand

Gemaakt door Ferdinand van Dijk, op maandag, 04 juni 2012 om 18:03

 1 
Pagina 1 van 1 ( 3 Reacties )
©2007 MosCom

Je bent niet geauthoriseerd om reacties achter te laten - Eerst aanmelden a.u.b.
Laatst aangepast ( maandag, 29 juni 2009 20:25 )  

Nieuwsbericht

Revitlog.nl als RSS feed
Je kan Revitlog.nl in Revit als RSS feed weergeven.

Sitemap