Revitlog

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Revit voor beginners 4 Renderingen maken 4.09 Achtergrond aanpassen

4.09 Achtergrond aanpassen

E-mail Afdrukken

De standaard achtergrond kan nogal saai zijn of je hebt een foto van echte achtergrond. In deze gevallen wil je de achtergrond kunnen aanpassen. Dit kan niet in Revit zelf maar wel in een foto bewerkingsprogramma. In Revit moet je dan je rendering Exporteren als een TIFF afbeelding. Dan wordt er ook direct met de afbeelding een alfakanaal mee opgeslagen die de achtergrond beschrijft. 

Een goedkoop programma dat uitstekend hiervoor gebruiken kan worden is Photo Impact van Ulead tegenwoordig verkocht aan Corel. Een gratis proefversie kan je hier downloaden. Let op dit is een versie die volgens mij nog niet geschikt is voor Vista. Op de Engelse site is een nieuwere versie te vinden onder de naam Corel PhotoImpact X3 Deze kan je hier downloaden. Voor 70 dollar heb je een goed fotobewerkingspakket. 

Standaard is bij het openen van de afbeelding de voorgrond geselecteerd. Je moet de selectie eerst omdraaien. Kopieer de afbeelding van de lucht naar het klembord en selecteer de afbeelding van de rendering.

Plak de lucht nu in de selectie met Fit into Selection of Into selection.

Als je dan toch in een fotobewerkingsprogramma bezig bent kan je ook wat andere effecten proberen....

Bij zon of bij regen....

 

Reacties

You must javascript enabled to use this form

Je bent niet geauthoriseerd om reacties achter te laten - Eerst aanmelden a.u.b.
Laatst aangepast ( dinsdag, 27 januari 2009 20:51 )  

Sitemap