Revitlog

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Revit Log Log's 2009 log's juni 2009 09 Samenwerken met constructeur, kruis t.p.v. een raam

09 Samenwerken met constructeur, kruis t.p.v. een raam

E-mail Afdrukken

Graag wil de constructeur ook een kruis zien t.p.v. de kozijnen.  Het is mogelijk om een kruis op te nemen in het kozijn. De vraag is of dit wel de beste oplossing is. Uit het vervolg zal blijken dat hier best wel wat werk voor nodig is. Mogelijk is het handiger dat de constructeur zelf het kruis tekend met detail lines.

 

Omdat het kruis als een subcategory van windows of doors wordt opgenomen in de family is het niet meer mogelijk om de gehele category uit te schakelen. De constructeur moet dan alle subcategoryen uitschakelen op de opening na. Dit betekend dat alle onderdelen van het kozijn in een subcategory moeten staan. Iets wat in de praktijk vaak vergeten zal worden. Hoe je dit kan doen heb ik hier al een beschreven.

Het kruis wil ik tekenen met modellijnen zodat de lijnen ook zichtbaar zijn als je scheef op de gevel kijkt. Modellijnen moeten aan een refplane worden gekoppeld. Daarom moet de lijn uit de afbeelding actief worden gemaakt.

 

 

Selecteer vervolgend de aangegeven refplane.

 

Kies in de dialoog Elevation: Interior

Nu moet je nog het lijntype selecteren.

Na het tekenen van de lijnen moet de zichtbaarheid goed worden ingesteld. Selecteer de lijnen en klik op Visibility Settings. 

Stel deze in zoals aangegeven. De constructeur hoeft de lijnen alleen te zien in de Coarse weergave. Kies vervolgens de knop Load into Project om de familie in je project op te nemen. Overschrijf zo nodig de bestaande familie.

Het kruis zal niet direct zichtbaar worden omdat deze achter de onderdelen van het kozijn liggen. Daarom is de bovenstaande afbeelding met het kozijn de preselectie.

Nu moeten we controleren of de weergave goed is als we alle andere window subcategorieën uitschakelen. Dit doe je in de Visibility settings van de view.

Als alles goed is ziet de opening er dan zo uit. Mogelijk dat je geen streeplijn ziet maar iets anders. Dat zullen we nu aanpassen.

Ga naar Manage, Settings, Object Styles.

Wijzig de instellingen van de aangegeven regel.

Je ziet veel werk voor een andere discipline. Ik ben bang dat de constructeur zijn streeplijnen zelf maar moet gaan tekenen. Tenzij iemand een simpeler oplossing weet.

 

Reacties

You must javascript enabled to use this form

beste bert,

ik zie dat je dit op een lastige manier doet, maar volgens mij heb ik een makkelijker manier.
het enige wat ik gedaan heb is de hele kozijn selecteren en dan bij de eigenschappen onder visibility een parameter(graphic) aanmaken.
als ik je email kan krijgen dan kan ik de aangepaste kozijn toesturen.

Met vriendelijke groet,

Jos Heikens

Gemaakt door jos, op woensdag, 10 juni 2009 om 20:35

Ondertussen het voorbeeld kozijn gekregen en bekeken. Het voorgestelde principe is dat je per kozijn een parameter aanmaakt waarmee je de weergave van de onderdelen van het kozijn kan regelen. Hoewel het zo kan is het in principe fout. Op deze wijze zou je iedere keer door een aanpassing van het model de weergave aanpassen zowel voor de architect als de constructeur. Het veelvuldig moeten schakelen zal onherroepelijk tot fouten gaan leiden. De juiste weergave moet via de vieuwinstellingen geregeld kunnen worden. Jos bedankt voor je tip.

Gemaakt door Administrator, op donderdag, 11 juni 2009 om 22:07

 1 
Pagina 1 van 1 ( 2 Reacties )
©2007 MosCom

Je bent niet geauthoriseerd om reacties achter te laten - Eerst aanmelden a.u.b.
Laatst aangepast ( dinsdag, 09 juni 2009 20:35 )  

Sitemap