Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

21 Kozijn maken deel 7

Nu is de raamdorpel aan de beurt. Ik heb een familie gemaakt raamdorpel150. Deze kan je  hier downloaden.

De diepte van de raamdorpel is met een parameter instelbaar. De hoek helaas niet daar wil ik later eens naar kijken want het moet wel kunnen. Als er een lezer is die dit wil aanpassen en uitleggen hoe dat moet heel graag!

We laden de raamdopel in het project en slepen die in de plattegrond.

 

Bij mij moest de raamdorpel 180 graden worden geroteerd. Daarna kan je met "align" de uiteinden vastzetten aan de buitenste referentieplane's.

Hierna gaan we naar de doorsnede. De raamdorpel ligt dan op de vloer.

 

Sleep de raamdorpel op de juiste plaats. Daarna moeten we er voor zorgen dat de raamdorpel op deze plaats wordt verankerd. Doe dit door twee maatlijnen te plaatsen en deze te koppelen aan referentieplane die de onderzijde is van het kozijn en de referentieplane die op de voorzijde van het kozijn ligt. Let op dat je de slotjes sluit. 

 

 

Bij de eigenschappen van de raamdorpel kan je de diepte instellen. Standaard staat deze op 150 mm. 

Als je nog wat dieper gaat en in deze dialoog, door op de knop edit/new te klikken, dan kan je ook het materiaal aanpassen. Maak een nieuwe parameter en noem deze "materiaal raamdorpel" (zoals we eerder al hebben gedaan). 

 

Zelf heb ik nog even een materiaal raamdorpel aangemaakt en deze als default aan de raamdorpel gehangen (dit kan je doen via de family types) Dit geeft dan het volgende resultaat. 

Het kozijn, na 7 delen, is  hier op te halen.

Naar deel 8