Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

17 schuine glasplaat

Voor mijn echte project had ik het glas is een vaste hoek gezet. Voor dit voorbeeld wilde ik echter een variabele hoek. Dit is mogelijk maar met een handleiding. Hoe het glas gemaakt moet worden is een uitgebreid verhaal. Ik heb er daarom voor gekozen de familie op de site te zetten en te vertellen hoe je de glasplaat moet gebruiken. Je kan dan zelf de familie gaan bekijken hoe die is opgebouwd. ( glasplaat_schuin.rfa)

Als je de glasplaat opent zal je zien dat de zijkanten vertikaal lopen in tegenstelling tot de afbeelding hierboven. Dit is belangrijk omdat je als eerste stap de gewenste hoek moet instellen. Hebben de offset_ parameters al een andere waarde dan zal bij het instellen van de hoek een ongeldige constrain ontstaan!

Als glasplaat is opgeslagen dan kan deze in een project worden geladen en gebruikt.

De bovenste twee parameters bepalen de overstek haaks op de balustrade de volgende 4 bepalen de maat tussen de palen. Deze kan je numeriek ingeven maar ook slepen in de tekening. Let op de hoek mag je niet meer aanpassen als de offset_ parameters gewijzigd zijn. Maten moet je ingeven als projectie op de plattegrond!

Hier kan je zien dat de nieuwe glasplaat is gebruikt. Deze is blauw en de klemmen ontbreken nog.

Naar vervolg