Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

18 Schuine glasplaat met klemmen

Ook vandaag plaats ik de aangepaste versie van de glasplaat zonder stap voor stap uit te leggen hoe deze gemaakt moet worden. Er komt te veel bij kijken om het in een log te plaatsen. ( glasplaat_schuin_2.rfa)

Zoals je in de afbeelding kan zien zijn er extra parameters toegevoegd. links en recht is er een parameter voor de verplaatsing van de glasklemmen. Deze zijn nodig om de verplaatsing bij schuine kanten op te vangen. Aan de bovenzijde gaat deze naar buiten en aan de onderzijde dezelfde verplaatsing naar binnen. Verder zijn de klemmen variabel gemaakt zodat de lengte met parameters aanpasbaar is geworden.

De klemmen hebben als work plane de Referentielijn waarmee de hoek wordt bepaald, hierdoor draaien ze met de hoek mee. Verder zijn ze met Align horizontaal gekoppeld aan de Ref plane van de verplaatsing. Ook zijn ze in de zijaanzichten met een vaste maat aan de boven en onderzijde van de glasplaat vastgezet.

In de afbeelding zijn de nieuwe parameters aangegeven.

Ook bij deze glasplaat is van toepassing dat je eerst de hoek moet instellen voor het type en dan pas in het project toepassen. De parameters kan je het beste numeriek aanpassen.

De twee blauwe glasplaten zijn de nieuw aangemaakte.