Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

11 klem maken voor de baluster

Deze aflevering is er één van hoe je het niet moet doen. Ik ga n.l. de klemmen aan de baluster maken. Beter is het om deze aan het glas te koppelen. Dat ik dit toch doe is om te laten zien hoe je een roteerbare klem maakt die meeverschuift met de aanpassing van de straal van de paal. De klem is niets anders dan een blokje. 

 

Maak een nieuwe family aan van het type Metric Generic Model. Teken een Solid Extrusion.

Hieronder staat het bovenaanzicht.

 

Hieronder staat het vooraanzicht. De horizontale Ref Plane staat in het midden zodat je het blokje op het midden kan uitlijnen. Ik heb het blokje 80mm breed, 100mm hoog en  20mm dik gemaakt.

 

Als we dit gedaan hebben komt de belangrijkste stap. We er nu voor gaan zorgen dat we dit blokje aan een referentielijn kunnen gaan koppelen. Ga naar Settings, Family Category and Parameters.

Set in de dialoog het vinkje "Work Plane-Based" AAN, schakel "Always vertical" UIT.

 

Selecteer ook een Family Category.

Het is ook handig dat we makkelijk het materiaal kunnen aanpassen in de baluster. Maak hiervoor een materiaal parameter aan. Selecteer het blokje en ga naar de Element Properties. Klik op het knopje achter Material.  Maak een nieuwe parameter aan noem deze klem en groepeer deze onder materials soort type.

Nu kan je de family met Load into Projects in de Baluster. De volgende keer ga ik deze plaatsen.

Naar de volgende aflevering.