Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

13 Werken met design Options 2

Het eerste wat we moeten doen om met design options aan de gang te gaan is het activeren van het menu in de Tool Bar. Klik met je rechte muisknop op de tool bar en zet een vinkje voor het item "Design Options". Er komt nu een nieuwe Tool Bar in beeld.

We kunnen nu een nieuwe Design Options Sets aanmaken in de dialoog die we in beeld krijgen door op het eerste knopje te drukken.

We kunnen meerdere Option Sets aanmaken dus voor iedere plek in het model waar varianten voorkomen een eigen set.  
Nu beperken we ons tot één Optionset. Deze maken we aan door op de knop "New" te klikken onder "Option Set" Selecteer de tekst van de optionset (de tekst achte de min) en kies voor rename en geef deze optionset de naam "Gevelinvulling" Dit doen we ook de eerste Option in de Set (de eerste dochter van de Set) en kiezen nu ook weer Rename maar nu onder Option en geven deze de naam "variant 1". Nu klikken we op New onder Option en maken zo "variant 2" aan.

Achter "variant 1" zien we tussen haken "primary" staan. dit betekend dat deze variant standaard getoond gaat worden in ons model.

Sluit nu het dialoog.

In de tekening selecteren we de wand waar de drie kozijnen in geplaatst zijn. Daarna klikken we op de aangegeven knop.

We voegen de wand toe aan beide varianten en klikken op ok. Naast de wand worden ook automatisch de kozijnen naar beide varianten gekopieerd. We zullen dus de kozijnen uit variant twee moeten wissen. Maar dat zullen we de volgen de keer doen.

Naar deel 3