Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

19 Samen werken deel 4

Over het starten van de Worksharing zelf hoef ik niet zo heel veel te schrijven. Hier staat in boeken wel het e.e.a. over geschreven. Een leuke start is het onderstaande document.

Er is wel een ander punt van aandacht. Indien de gebruikers van het Central File niet op dezelfde lokatie werken is het noodzakelijk er voor te zorgen dat Revit het pad niet omzet naar een UNC type. De driveletter wordt dan veranderd in de servernaam. Om een voorbeeld te geven:

bestandsnaam is x:\projecten\1234\revitmodel.rvt wordt \\servernaam\projecten\1234\revitmodel.rvt.

Zolang in je in hetzelfde domein aanwezig bent is dit prima. verschillende gebruikers kunnen verschillende drivemaps maken terwijl het Revit Central file toch gevonden wordt.

Het standaard commando net use .... werkt dus niet. Wat je moet doen is een drivemap maken met het commando SUBST. dit is het commando voor een virtuele drive map Je kan bijvoorbeeld vanaf een dosprompt het volgende commando geven: SUBST x: c:\mijnmap Mijnmap wordt dan direct benaderbaar onder de letter X. In plaats van een map kan je ook een netwerkpad gebruiken: SUBST x: \\server\mijnshare.

-> Naar deel 5