Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

5.6 kozijn aanpassen

Als we volgens de methode van 5.5 een kozijn maken en plaatsen in het model dan zal er dit gebeuren:

De binnenmuur zal niet openbreken. Dit komt omdat de opening is gekoppeld aan de dikte van de muur waarin het kozijn wordt geplaatst.

 

We zullen er dus voor moeten zorgen dat de opening zo wordt gedefinieerd dat de gekoppelde binnenmuur ook wordt opengebroken. Wijzig het kozijnfamilie door het kozijn aan te klikken en op de knop Edit family te klikken.

 

 Ga naar de doorsneden en maak een extra Ref plane aan. Deze Ref plane vertegenwoordigd de dikte van de gekoppelde muur. Plaats een maatlijn en koppel deze aan de parameter "Dikte binnen blad spouwlat" of maak een nieuwe parameter aan. (type instance)

 

Nu moet je er voor zorgen dat je Ref plane van de vensterbank koppelt aan de nieuwe Ref. plane. Verwijder de parameter, verplaats de Ref. Plane en plaats een nieuwe maatlijn en koppel hier weer de paramater aan voor het overstek van de vensterbank.

Nu moeten we de void aanpassen. Selecteer deze en wijzig die. Selecteer het profiel en klik op Edit Profile. Koppel de aangegeven lijn nu aan de nieuwe Ref. Plane door Align te gebruiken en daarna op het slotje te klikken.

 

 

De bestaande Constrain moet verwijderd worden.

 

Sluit het nieuwe slotje.

 

Sluit de Void af.

Nu moeten de parameters aan de spouwlatten verwijderd worden en moeten de spouwlatten gekoppeld worden aan de zijkant van de hostmuur.

 

 

Sla de familie op en update deze in het project.

 

 

Wijzig bij de eigenschappen de aangegeven parameter in de dikte van de binnenmuur.

 

En het resultaat is zoals het moet zijn.